Bezpečný internet 2017

Projekt Kraje Bezpečný internet podporovaný hejtmanem panem Bernardem probíhá již počtvrté.  Jeho cílem je upozorňovat veřejnost a zejména děti a studenty na skrytá nebezpečí spojená s užíváním počítačů, tabletů a chytrých mobilních telefonů a cestou prevence tato nebezpečí minimalizovat. Hlavní cílovou skupinou, kterou se projekt i letos snaží oslovit, jsou žáci základních a středních škol. 
 
V naší škole se zapojují žáci prvních a druhých ročníků v hodinách s ICT tématikou.
 
Žáci si  na webových stránkách www.kpbi.cz prostudujít e-learningové kurzy na stále aktuálnější téma bezpečné práce na internetu. Kurzy jsou jako v předchozích letech doplněny soutěžním kvízem o věcné ceny, které jsou losovány měsíčně a také na konci soutěžního kvízu. Stejně jako v loňském roce se mohou žáci zapojit také do nového a náročnějšího Kvízu PLUS, který je určen zkušenějším a zvídavějším studentům. I zde mohou získat hodnotné ceny. Školy již tradičně soutěží ve čtyřech kategoriích o finanční dary v hodnotě 20 000 Kč od Plzeňského kraje.  
V rámci projektu vznikly také e-learningové kurzy pro pedagogy, kde se mohou učitelé dozvědět více informací o této problematice. 

Kontakty

Plzeňská 245
333 01 Stod